Palacsinta bejgli recept
A Palacsinta bejgli hozzávalói:töltelékhez:
50 dkg dióbél
1 dl rum
50 dkg akácméz
1 üveg almapüré
palacsintához:
35 dkg liszt,
4 tojás
1 evőkanál porcukor
6 dl tej
csipetnyi só
olaj a sütéshez
A Palacsinta bejgli elkészítési módja:
Egy keverőtálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a porcukrot és sózzuk meg. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, ügyeljünk, hogy ne legyen csomós. Ha a palacsintatésztát sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatjuk. A szokásos módon süssünk vékony palacsintákat. A töltelékhez törjük durvára a diót. Két palacsintát tegyünk egymás mellé úgy, hogy a széle a másikon legyen. Kenjük meg az almapürével, szórjuk meg a durva dióval, tekerjük fel. Csorgassuk a mézet egy lábasba, forraljuk fel, majd öntsük hozzá a rumot. Hagyjuk kissé kihűlni. Vágjuk fel ferdén a palacsintát, tálaljuk tányérra, szórjuk meg dióval és csorgassuk meg a rumos mézzel. Porcukorral hintsük meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 27. 07:29
A palacsinta bejgli elkészítési módja és hozzávalói.