Spagetti sertésszűzzel, pirított mogyoróval recept
A Spagetti sertésszűzzel, pirított mogyoróval hozzávalói:50 dkg spagetti
30 dkg sertésszűz
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 szál újhagyma
2 szál angol zeller
olívaolaj
1 dl szójaszósz
2 evőkanál méz
5 dkg natúr földimogyoró
A Spagetti sertésszűzzel, pirított mogyoróval elkészítési módja:
A spagettit sós, lobogó vízben kifőzzük. A húst és a megtisztított zöldségeket felcsíkozzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a felcsíkozott sertésszüzet. Kiszedjük a serpenyőből, és a zsiradékon megpirítjuk a felcsíkozott zöldségeket, hozzáadjuk a szójaszószt, a mézet, beleöntünk kb. fél dl vizet. Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőzött spagettit. Beletesszük a pirított sertésszüzet és összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott, majd száraz serpenyőben megpirított mogyoróval.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 24. 07:27
A spagetti sertésszűzzel, pirított mogyoróval elkészítési módja és hozzávalói.