Spagetti sertés-szűzzel, pirított mogyoróval recept
A Spagetti sertés-szűzzel, pirított mogyoróval hozzávalói:50 dkg spagetti
30 dkg szűzpecsenye
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 szál újhagyma
2 szál angol zeller
olívaolaj
1 dl szójaszósz
2 evőkanál méz
5 dkg natúr földimogyoró
A Spagetti sertés-szűzzel, pirított mogyoróval elkészítési módja:
A spagettit sós, forró vízben kifőzzük. A húst és a zöldségeket felcsíkozzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a szűzpecsenyét. Kiszedjük a serpenyőből, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet, beleöntünk kb. fél dl vizet. Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőzött spagettit. Beletesszük a pirított szűzpecsenyét és összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott, majd száraz serpenyőben megpirított mogyoróval.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 9. 07:11
A spagetti sertés-szűzzel, pirított mogyoróval elkészítési módja és hozzávalói.