Krémleves karfiolból recept
A Krémleves karfiolból hozzávalói:1 kisebb fej karfiol
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
másfél liter víz
2 dl tej
1 dl tejföl
2 tojás sárgája
só
A Krémleves karfiolból elkészítési módja:
A vajon gyengén megbarnítjuk a lisztet, majd felengedjük a vízzel. A karfiolt rózsáira szedjük, beletesszük, lassú tűzön puhára főzzük. A karfiolt kiszedjük, áttörjük, a pépet visszatesszük a levesbe. Beleöntjük a tejet és készre főzzük. A tojások sárgáját összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a levest és tálaljuk.
Adhatunk mellé vajban megpirított kenyérkockákat.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 6. 07:11
A krémleves karfiolból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.