Elzászi pulykapecsenye recept
Az Elzászi pulykapecsenye hozzávalói:1 kg pulykacomb
10 dkg füstölt szalonna
60 dkg savanyú káposzta
só, törött bors
1 fej vöröshagyma, babérlevél
2 szem borókabogyó
olaj
Az Elzászi pulykapecsenye elkészítési módja:
A pulykadarabokat bedörzsöljük sóval, törött borssal, megtűzdeljük szalonnával, majd kevés olajon, nagy lángon pirosra sütjük. Teszünk mellé egy babérlevelet, 1 fej vöröshagymát, 2 borókabogyót, kevés vizet, majd befedjük savanyú káposztával, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, a húsokat felülre tesszük, és fedő nélkül sütőben szép pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 26. 07:29
Az elzászi pulykapecsenye elkészítési módja és hozzávalói.