Tojásos kelkáposzta recept

1 kg kelkáposzta
5 dkg vaj
4 tojás
2 dl tejföl
só
a kikenéshez olaj
a szóráshoz zsemlemorzsa
A Tojásos kelkáposzta elkészítési módja:
A kelkáposztát megmossuk, kivágjuk a torzsáját és cikkekre vágjuk. Annyi sós vízben, amennyi félig ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük és alaposan kinyomkodjuk. Ezután a kelkáposztát egy kiolajozott, zsemlemorzsával kiszórt tűzálló tálba simítjuk, a vajat rámorzsoljuk, a tojásokkal meg a sóval simára kevert tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 27. 12:09
A tojásos kelkáposzta elkészítési módja és hozzávalói.