Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szalonnapörcös gombóc recept

Szalonnapörcös gombóc recept

A Szalonnapörcös gombóc hozzávalói:
50 dkg burgonya
15 dkg liszt
2 tojás sárgája
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma



A Szalonnapörcös gombóc elkészítési módja:
A héjában megfőzött meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, tojássárgájával meg sóval jól összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, forrásban lévő vízben kifőzzük. Ezalatt az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, majd a pörcös zsírban megpirítjuk a kockákra vágott hagymát. A megfőtt gombócokat a forró hagymás zsírba forgatva tálaljuk.

Ha túl sok zsír sül ki a szalonnából, öntsük le a felesleget.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szalonnapörcös gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook