Szalonnapörcös gombóc recept
A Szalonnapörcös gombóc hozzávalói:50 dkg burgonya
15 dkg liszt
2 tojás sárgája
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
Só
A Szalonnapörcös gombóc elkészítési módja:
A héjában megfőzött meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, tojássárgájával meg sóval jól összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, forrásban lévő vízben kifőzzük. Ezalatt az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, majd a pörcös zsírban megpirítjuk a kockákra vágott hagymát. A megfőtt gombócokat a forró hagymás zsírba forgatva tálaljuk.
Ha túl sok zsír sül ki a szalonnából, öntsük le a felesleget.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 18. 10:56
A szalonnapörcös gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.