Gombás rizspogácsa recept
A Gombás rizspogácsa hozzávalói:35 dkg gomba
35 dkg rizs
2 tojás
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
só
zsemlemorzsa (opcionális)
olaj a sütéshez
A Gombás rizspogácsa elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd az apróra vágott petrezselymet meg a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, és félpuhára pároljuk. Közben egy másik edényben a megmosott és lecsöpögtetett rizst a maradék olajon üvegesre pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedve félpuhára pároljuk. Amikor a gomba és a rizs is kihűlt, jól összegyúrjuk, sózzuk és annyi zsemlemorzsával gyúrjuk össze, hogy formálható legyen. A masszából nedves kézzel pogácsákat formálunk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 25. 08:48
A gombás rizspogácsa elkészítési módja és hozzávalói.