Hússal töltött burgonyafánk recept

1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
30 dkg darált füstölt tarja
só
sütéshez olaj
A Hússal töltött burgonyafánk elkészítési módja:
A héjában megfőzött, meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, a felvert tojással meg csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A tésztából cipót formálunk, és konyharuhával letakarva félóra hosszat pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Az egyik fánkra darált hóst halmozunk, és egy másikkal beborítjuk, a széletit jól összenyomkodjuk. Forró olajban a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.
Jól esik mellé egy citromos tea.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 24. 08:00
A hússal töltött burgonyafánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.