Citromos cukkini recept
A Citromos cukkini hozzávalói:4 kicsi cukkini (kb. 60 dkg)
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 citrom leve
1 teáskanál mustár
1 teáskanál vágott petrezselyem
késhegynyi törött fehér bors
ízlés szerint cukor, só
A Citromos cukkini elkészítési módja:
A cukkinik végeit levágjuk. Rézsútosan felszeleteljük és mindkét oldalát megsózzuk. Lisztbe forgatjuk, és félretesszük. A hagymát nagyon apróra vágjuk. A citromlevet összekeverjük a mustárral és a petrezselyemmel, majd törött borssal fűszerezzük. 1 evőkanál olajon üvegesre fonnyasztjuk a hagymát, majd belekeverjük a citromos-petrezselymes mustárt. A többi olajat felforrósítjuk és a cukkini-szeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A megsült zöldséget lapos tálra tesszük egymás mellé (de nem egymásra) és a hagymás-citromos öntetet rájuk kenjük. Még melegen betakarjuk folpack fóliával és így hagyjuk kihűlni. Hűtőbe tesszük, ahol fél napig hagyjuk érlelődni.
Könnyű és ízletes előétel-saláta, vagy hideg hús, kolbász mellé köret.
Csak akkor jó, ha a cukkini nem nagyobb 20 cm-nél.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. máj. 22. 07:38
A citromos cukkini elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.