Almapürés sült hús recept
Az Almapürés sült hús hozzávalói:50 dkg sertéslapocka
50 dkg alma
2 dl tejföl
3 evőkanál olaj
1 kiskanál liszt
só
őrölt bors
1 kiskanál cukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
Az Almapürés sült hús elkészítési módja:
A megmosott, egyben hagyott húst megsózzuk, borsozzuk, majd az olajon mindkét oldalán hirtelen átsütjük, és kevés vizet aláöntve, lefedve félpuhára pároljuk. Amikor már nem túl forró, a pecsenyeléből kivéve vékony szeletekre vágjuk és a szeleteket egy tűzálló tál aljára fektetjük. A visszamaradt pecsenyelét a liszttel simára kevert tejföllel felengedjük, és összeforraljuk. Közben a meghámozott, magházától megtisztított almát egy kevés, a cukorral ízesített vízben puhára főzzük, majd a levével együtt áttörjük. A masszát a hússzeletekre simítjuk, a zsemlemorzsával megszórjuk, és a tejfölös pecsenyelével nyakon öntve, sütőben, lefedve, közepes lánggal puhára pároljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 28. 13:14
Az almapürés sült hús elkészítési módja és hozzávalói.