Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almapürés sült hús recept

Almapürés sült hús recept

Az Almapürés sült hús hozzávalói:
50 dkg sertéslapocka
50 dkg alma
2 dl tejföl
3 evőkanál olaj
1 kiskanál liszt

őrölt bors
1 kiskanál cukor
2 evőkanál zsemlemorzsa


Az Almapürés sült hús elkészítési módja:
A megmosott, egyben hagyott húst megsózzuk, borsozzuk, majd az olajon mindkét oldalán hirtelen átsütjük, és kevés vizet aláöntve, lefedve félpuhára pároljuk. Amikor már nem túl forró, a pecsenyeléből kivéve vékony szeletekre vágjuk és a szeleteket egy tűzálló tál aljára fektetjük. A visszamaradt pecsenyelét a liszttel simára kevert tejföllel felengedjük, és összeforraljuk. Közben a meghámozott, magházától megtisztított almát egy kevés, a cukorral ízesített vízben puhára főzzük, majd a levével együtt áttörjük. A masszát a hússzeletekre simítjuk, a zsemlemorzsával megszórjuk, és a tejfölös pecsenyelével nyakon öntve, sütőben, lefedve, közepes lánggal puhára pároljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almapürés sült hús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook