Málnás kedvenc recept
A Málnás kedvenc hozzávalói:200 ml növényi tejszín vagy habtejszín
2 egész tojás
3 ek friss gyümölcs (vagy 4-5 ek lekvár
2 ek friss gyümölcs a tetejére
8 dkg cukor
A Málnás kedvenc elkészítési módja:
Tojások sárgáját és cukrot habosra dolgozom robotgéppel. Villával áttöröm a gyümölcsöt és a tojásos masszába forgatom. Amennyiben lekvárt vagy dzsemet használok cukor már nem is kell :) Habtejszínt kemény habbá verem és óvatosan a cukros gyümölcsös mázhoz keverem. A tojások fehérjét is habbá verem és szintén óvatosan a masszához keverem-forgatom.A fagyi alapunkra friss gyümölcsöt szórok, vagy tört gyümölccsel örvény formában a mázhoz keverem. A variációk sora kimeríthetetlen :) Műanyag edényben lezárva legalább 4-5 órára fagyasztóba teszem.
Őzgerinc formát frissen tartó fóliával kibélelünk, friss gyümölcsöt szórunk az aljába, ráhalmozzuk a fagyi masszát és fagyasztóba tesszük. Fogyasztás előtt kiborítjuk és pár perc várakozás után szépen szeletelhető parfét kapunk. Tejszínhabbal vagy csokiöntettel nagyon finom hűs nyalánkság.
Más gyümölcsökkel is működik.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. jún. 9. 05:49
A málnás kedvenc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.