Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Málnás kedvenc recept

Málnás kedvenc recept

A Málnás kedvenc hozzávalói:
200 ml növényi tejszín vagy habtejszín
2 egész tojás
3 ek friss gyümölcs (vagy 4-5 ek lekvár
2 ek friss gyümölcs a tetejére
8 dkg cukor


A Málnás kedvenc elkészítési módja:
Tojások sárgáját és cukrot habosra dolgozom robotgéppel. Villával áttöröm a gyümölcsöt és a tojásos masszába forgatom. Amennyiben lekvárt vagy dzsemet használok cukor már nem is kell :) Habtejszínt kemény habbá verem és óvatosan a cukros gyümölcsös mázhoz keverem. A tojások fehérjét is habbá verem és szintén óvatosan a masszához keverem-forgatom.A fagyi alapunkra friss gyümölcsöt szórok, vagy tört gyümölccsel örvény formában a mázhoz keverem. A variációk sora kimeríthetetlen :) Műanyag edényben lezárva legalább 4-5 órára fagyasztóba teszem.

Őzgerinc formát frissen tartó fóliával kibélelünk, friss gyümölcsöt szórunk az aljába, ráhalmozzuk a fagyi masszát és fagyasztóba tesszük. Fogyasztás előtt kiborítjuk és pár perc várakozás után szépen szeletelhető parfét kapunk. Tejszínhabbal vagy csokiöntettel nagyon finom hűs nyalánkság.

Más gyümölcsökkel is működik.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A málnás kedvenc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook