Kajszibarack lekvár 1 recept
A Kajszibarack lekvár 1 hozzávalói:1 kg kajszibarack
80-90 dkg cukor
vaniliás cukor,izlés szerint(ki is maradhat)
A Kajszibarack lekvár 1 elkészítési módja:
Az érett gyümölcsöt megmossuk,és szűrőbe téve 1 percre forrásban lévő vizbe meritjük,majd lehúzzuk a héját.Kimagozzuk,lemérjük. Széles lábasba tesszük:egy sor cukor,egy sor barack.1 óra elteltével összekavarjuk, és kb 6 órát állni hagyjuk,miközben néhányat még kavargatunk rajta. A forrástól számitva 10-15 pecig főzzük,majd a lekvárt az előkészitett száraz üvegekbe merjük. Tiszta szalvétával letakarjuk,majd hagyjuk teljesen kihülni.Végül lekötözzük az üvegeket.
Mindegyik üvegbe,a lekvár tetejére nagyon pici szalicilt teszek,amit fogyasztás előtt eltávolitok.
Jó étvágyat! :)
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: iz_eniko, 2007. aug. 20. 22:01
A kajszibarack lekvár 1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.