Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Kajszibarack lekvár 1 recept

Kajszibarack lekvár 1 recept

A Kajszibarack lekvár 1 hozzávalói:
1 kg kajszibarack
80-90 dkg cukor
vaniliás cukor,izlés szerint(ki is maradhat)


A Kajszibarack lekvár 1 elkészítési módja:
Az érett gyümölcsöt megmossuk,és szűrőbe téve 1 percre forrásban lévő vizbe meritjük,majd lehúzzuk a héját.Kimagozzuk,lemérjük. Széles lábasba tesszük:egy sor cukor,egy sor barack.1 óra elteltével összekavarjuk, és kb 6 órát állni hagyjuk,miközben néhányat még kavargatunk rajta. A forrástól számitva 10-15 pecig főzzük,majd a lekvárt az előkészitett száraz üvegekbe merjük. Tiszta szalvétával letakarjuk,majd hagyjuk teljesen kihülni.Végül lekötözzük az üvegeket.

Mindegyik üvegbe,a lekvár tetejére nagyon pici szalicilt teszek,amit fogyasztás előtt eltávolitok.

Jó étvágyat! :)


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A kajszibarack lekvár 1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook