Zöldséges-magvas cipó (vegan) recept
A Zöldséges-magvas cipó (vegan) hozzávalói:1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 bögre fehér liszt
1 db sárgarépa
1 db cukkini
1 db kápia paprika
1 kk. sütőpor
1 csipet eritrit
1 ek. citromlé
0.5 kk. szódabikarbóna
1 kk. szárított kakukkfű
2-3 dl növényi tej
0.5 bögre kesudió és dió vegyesen
2-3 ek. tökmag és napraforgómag vegyesen
1 ek. chia mag
1 ek. lenmag
A Zöldséges-magvas cipó (vegan) elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Reszeljük le a répát, a cukkinit, és nyomkodjuk ki a levüket. Aprítsuk fel a paprikát. Keverjük össze az összes száraz hozzávalót, öntsük rá a citromlevet és vegyítsük el benne a zöldségeket. Annyi növényi tejjel hígítsuk, hogy jól gyúrható kenyértésztát kapjunk. Öntsük papírral bélelt kenyérsütő formába a tésztát. Sütés előtt szórjunk a tetejére magokat és fűszert, kicsit nyomkodjuk bele. Kb. 35 perc alatt készen is van. Akkor jó, ha kissé kongó hangot ad a kopogtatáskor.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2017. okt. 29. 17:08
A zöldséges-magvas cipó (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.