Fahéjas-almás granola recept
A Fahéjas-almás granola hozzávalói:2 db közepes alma
200 g zabpehely
50 g quinoa
20 g xilit
0.5 tk. só
1 tk. fahéj
0.5 tk. szegfűszeg
0.5 tk. szerecsendió
40 g mandula
30 g tökmag
20 g chia mag
20 g lenmag
20 g szezámmag
2 ek. olívaolaj
1 ek. rum
50 g víz
A Fahéjas-almás granola elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az almákat megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk és beletesszük az aprítóba. Hozzáöntjük a vizet, sót, édesítőt, fűszereket, olajat és a rumot, majd pürés állagúra aprítjuk. Ha ez kész, egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókkal, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk. 40 percig alul-felül sütéssel, majd az utolsó 5-7 percben légkeveréssel készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2017. okt. 19. 17:51
A fahéjas-almás granola elkészítési módja és hozzávalói.