Almás piskóta recept
Az Almás piskóta hozzávalói:5 dkg margarin,
5 dkg nádcukor,
2 db tojás,
1 csomag foszfátmentes sütőpor,
1 csipet tengeri só,
25 dkg. tönköly rétesliszt,
3 dl tej
alma
Az Almás piskóta elkészítési módja:
A hozzávalókat (liszt,tej kivételével)habosra keverjük, majd a lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük. A tészta kétharmad részét a vajjal és liszttel kikent tortaformába helyezzük. Meghámozott, kimagozott almaszeletekkel körberakjuk, fahéjas nádcukorral meghintjük, majd a maradék tésztával leöntjük.200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. okt. 18. 08:02
Az almás piskóta elkészítési módja és hozzávalói.