Kókuszos almás sütemény recept
60 perc
A Kókuszos almás sütemény hozzávalói:
15 dkg margarin + a forma kikenéshez
18 dkg kristálycukor
3 db tojás
10 dkg kókuszreszelék
16 dkg liszt
2 mokkáskanál sütőpor
1 dl tej
2 db alma
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg aprított mandula
2 evőkanál nádcukor vagy barnacukor
A Kókuszos almás sütemény elkészítési módja:
Kb. 26 cm átmérőjű tortaformához, 12 szelet A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd egyessével hozzáadjuk a tojásokat, tovább habosítva. A lisztet, kókuszreszeléket és sütőport összekeverjük, majd a tejjel felváltva a margarinos krémhez adjuk. Ezután belekeverjük a megtisztított, lereszelt almát. A tortafomát kikenjük margarinnal, zsemlemorzsával megszórjuk, belesimítjuk a tésztát. A tetejét vágott mandulával megszórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 35 percig sütjük. A sütési idő felénél rászórjuk a két kanál nádcukrot.
A tészta finomabb, ha egy napot áll sütés után.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Áron anyukája, 2009. febr. 17. 08:10
A kókuszos almás sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.