Tejfölös fánk recept
A Tejfölös fánk hozzávalói:4 tojás
2 dl tejföl
2 dkg élesztő
2 dl+ egy kevéske tej
60 dkg liszt
csipetnyi só
1 evőkanál cukor
A Tejfölös fánk elkészítési módja:
A tojássárgát elkavarjuk a tejföllel, és folytonos kavarás közben meglangyosítjuk.Az élesztőből kevés tejjel és liszttel kovászt készítünk. Amikor a kovász megkelt összevegyítjük a liszttel, sóval, cukorral, és a 2dl langyos tejjel. Simára kidolgozzuk. Langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt kiszúrjuk fánkszúróval, és újra kelesztjük, még 30 percig. Bő, forró olajban kisütjük.
Házi baracklekvárral a legjobb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kattyus, 2009. febr. 16. 19:49
A tejfölös fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.