Mákosguba, ahogy én szoktam recept





4 személyre
20 db száraz kifli
1,5 l tej
20 dkg cukor
2 dl méz
5 dkg vaj
40 dkg darált mák
10 dkg mazsola
2 cs vanilcukor
porcukor a tetejére
A Mákosguba, ahogy én szoktam elkészítési módja:
A száraz kifliket felkarikázom egy nagy tálba. A többi hozzávalót a mák kivételével egy lábosba teszem és kevergetve majdnem forrásig melegítem. Úgy melegen ráöntöm a kiflikre, ráöntöm a mákot és lazán összekeverem az egészet. Egy tepsibe átöntöm és forró sütőben megpirítom. Tálalás előtt a tetejét megszórom porcukorral.
(Ha valaki édesebben szereti, tehet a tejbe több cukrot is.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: helenbereg, 2009. febr. 17. 07:11
A mákosguba, ahogy én szoktam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.