Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákosguba, ahogy én szoktam recept

Mákosguba, ahogy én szoktam recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória sok
Zsírtartalom 50 gramm
Szénhidráttartalom sok

A Mákosguba, ahogy én szoktam hozzávalói:
4 személyre

20 db száraz kifli
1,5 l tej
20 dkg cukor
2 dl méz
5 dkg vaj
40 dkg darált mák
10 dkg mazsola
2 cs vanilcukor
porcukor a tetejére


A Mákosguba, ahogy én szoktam elkészítési módja:
A száraz kifliket felkarikázom egy nagy tálba. A többi hozzávalót a mák kivételével egy lábosba teszem és kevergetve majdnem forrásig melegítem. Úgy melegen ráöntöm a kiflikre, ráöntöm a mákot és lazán összekeverem az egészet. Egy tepsibe átöntöm és forró sütőben megpirítom. Tálalás előtt a tetejét megszórom porcukorral.

(Ha valaki édesebben szereti, tehet a tejbe több cukrot is.)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákosguba, ahogy én szoktam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook