Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Az én francia-svájci kenyerem - amit nem kell dagasztani recept

Az én francia-svájci kenyerem - amit nem kell dagasztani recept

Az én francia-svájci kenyerem - amit nem kell dagasztani hozzávalói:
45 dkg liszt/35 dkg kenyérliszt, 10 dkg graham, vagy zabpehelyliszt, hol ez,hol az/
1 tk cukor,
2,5 dkg élesztő,
4 dcl langyos viz,
1-1,5 előkanál olivaolaj,2 tk só, 1 marék száritott hagyma Aldis/.


Az én francia-svájci kenyerem - amit nem kell dagasztani elkészítési módja:
Az élesztőt a cukorral és egy kis vizzel megfuttatok.A lisztet sót a száritott hagymát összekeverem, bele teszem a folyékony hozzávalókat kissé lágynak kell lennie.4 órát kelesztem.Majd kiboritom egy deszkára, /jó ragadós/és lisztezett kézzel kihúzogatom és felhajtogatom./fentről le,lentről fel és a két oldalát.Egy formába, vagy lapos tepsibe sütőpapirt teszek, beleemelem a hosszukásra nyujtott tésztát és addig pihentetem mig a sütő fel nem hevül 200 fokra. Ekkor megvizezem a kezem és áttapogatom a tésztát, a körülötte lévő papirt is megspriccelem. 50 percig sütöm 200 fokon alul-felül.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az én francia-svájci kenyerem - amit nem kell dagasztani elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook