Zsiron sült füszeres tonhal póréhagymával, mozarellával recept
Szénhidrátszegény
A Zsiron sült füszeres tonhal póréhagymával, mozarellával hozzávalói:
1 főre:
1 db kb 10 dkg.-os tonhalszelet,
gyros füszerkeverék,
fokhagymasó
kb 10 cm.-es póréhagyma
8-10 szem mini mozarella
A Zsiron sült füszeres tonhal póréhagymával, mozarellával elkészítési módja:
A tonhalszeletet egy porcelán tányérra teszem befüszerezem az egyik oldalát gyros füszerkeverékkel, a másik oldalát fokhagyma sóval.Kb 1 órát állni hagyom,addig a póréhagymát hosszában kettévágom, majd felapritom. Egy kávéskanálnyi sertészsiron - én ketogén diétázom ezért használok zsirt a sütéshez-esetleg lehet vajon,oliva olajon, serpenyőben, lassu tüzön a halat átsütöm.Ha van a hal mellett hely lehet a hagymát is mellészórni és együtt piritani, vagy a halsütés után a maradék füszeres zsiradékon megpiritani.Tányérra helyezem a halat, az apro mozarellát és megszórom a piritott póréhagymával. Diszitésként teszek rá egy kis majonézt.
Ketogén étrendbe ebédre, vagy vacsorára kitűnő.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: franciska49, 2017. dec. 4. 17:26
A zsiron sült füszeres tonhal póréhagymával, mozarellával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.