Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Lazac céklakörettel recept

Lazac céklakörettel recept

A Lazac céklakörettel hozzávalói:
A lazachoz

40 dkg lazac
1 csokor kapor
1 citromból nyert citromlé
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint

A körethez

12 kis db cékla
100 g vörösáfonya
1 narancsból nyert narancshéj
4 ek olívaolaj


A Lazac céklakörettel elkészítési módja:
Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevet és egy fél csokor felaprított kaprot. Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk. A céklákat megpucoljuk és - mérettől függően - feldaraboljuk. (Félbe vagy negyedekbe.) Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a céklákat, és egy kevés olívaolajat öntünk rá. 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük, majd ráfektetjük a lazac szeleteket. Rádobáljuk a vörösáfonyát és a narancshéjat, majd tovább sütjük még 10-15 percig. Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral.


Kategória: Halas ételek receptjei


A lazac céklakörettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook