Lazac céklakörettel recept
A Lazac céklakörettel hozzávalói:A lazachoz
40 dkg lazac
1 csokor kapor
1 citromból nyert citromlé
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint
A körethez
12 kis db cékla
100 g vörösáfonya
1 narancsból nyert narancshéj
4 ek olívaolaj
A Lazac céklakörettel elkészítési módja:
Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevet és egy fél csokor felaprított kaprot. Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk. A céklákat megpucoljuk és - mérettől függően - feldaraboljuk. (Félbe vagy negyedekbe.) Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a céklákat, és egy kevés olívaolajat öntünk rá. 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük, majd ráfektetjük a lazac szeleteket. Rádobáljuk a vörösáfonyát és a narancshéjat, majd tovább sütjük még 10-15 percig. Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. dec. 4. 12:27
A lazac céklakörettel elkészítési módja és hozzávalói.