Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Sült tengeri halfilé tejszínes mártással recept

Sült tengeri halfilé tejszínes mártással recept

A Sült tengeri halfilé tejszínes mártással hozzávalói:
1 kg tengeri halfilé
3 dl tejszín
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
mustár
1 nagy csipet friss kakukkfű vagy petrezselyem
színes bors



A Sült tengeri halfilé tejszínes mártással elkészítési módja:
A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne. A kész halat kiszedem a vajból, félreteszem. A serpenyőből kiszedem a sült fokhagyma darabokat, és a visszamaradt vajhoz adom a tejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 1 kávéskanál mustárt, őrölt borsot és a citrom levét. Megsózom, és kavargatva összeforralom. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom, végül beleszórom a kakukkfüvet vagy a petrezselymet. Rizzsel vagy fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.


Kategória: Halas ételek receptjei


A sült tengeri halfilé tejszínes mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook