Sült tengeri halfilé tejszínes mártással recept
A Sült tengeri halfilé tejszínes mártással hozzávalói:1 kg tengeri halfilé
3 dl tejszín
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
mustár
1 nagy csipet friss kakukkfű vagy petrezselyem
színes bors
só
A Sült tengeri halfilé tejszínes mártással elkészítési módja:
A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne. A kész halat kiszedem a vajból, félreteszem. A serpenyőből kiszedem a sült fokhagyma darabokat, és a visszamaradt vajhoz adom a tejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 1 kávéskanál mustárt, őrölt borsot és a citrom levét. Megsózom, és kavargatva összeforralom. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom, végül beleszórom a kakukkfüvet vagy a petrezselymet. Rizzsel vagy fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. nov. 28. 08:20
A sült tengeri halfilé tejszínes mártással elkészítési módja és hozzávalói.