Mediterrán pulykamell recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Mediterrán pulykamell hozzávalói:
1-2 padlizsán
3 paradicsom (fürtös!)
80 dkg pmell filé
oliva olaj
2 mozarella golyó
fekete olivabogyó kb. 10 szem
vágott mandula kb 2-3 ek
bazsalikom
só
frissen őrölt bors
némi sültpulyka fűszerkeverék
A Mediterrán pulykamell elkészítési módja:
A padlizsánokat felkarikázom, mindkét oldalát sózom borsozom. Paradicsomokat szintén karikára vágom. A pulykamell filét felszeletelem ujjnyi vastagságúra. Egy tepsibe 2 ek olíva olajat teszek, a pulykamelleket besózom, borsozom és némi sültpulyka fűszerrel ízesítem. A tepsi közepén lévő oliva olaj foltba mártogatva lehelyezem a husikat. Ráteszem a paradicsomszeleteket, erre megy a szárított bazsalikom (bőven!)majd a padlizsán karikák, és annak a tetejére a karikákra vágott olíva bogyók. Alufóliával lefedem és 200 fokon kb 40 percig sütöm. Kiveszem, ha a hús megpuhult rákarikázom a mozarellát és arra szórom a vágott mandulát. Vissza a sütőbe, addig amíg kicsit megpirul a sajt és a mandula.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pierrot, 2007. szept. 20. 13:36
A mediterrán pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.