Mozarellával rakott padlizsán recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
300 kcal
12 gramm
5 gramm
2-3 padlizsán
3 cs mozarella (egész golyó)
kb. fél üveg fekete olívabogyó
vágott mandula
3-4 paradicsom
olíva olaj
rozmaring
A Mozarellával rakott padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánokat kb 2 cm-es szeletekre vágom, besózom mindkét oldalát és néhány percig állni hagyom. Letörölgetem a keletkező nedvességet, újra pici tengeri só és frissen őrölt bors mndkét oldalra. Egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalon aranybarnára pirítom. Egy tűzálló tálba rétegezem a padli karikákat, rászórok némi vágott mandulát és a karikára vágott olivabogyó felét. Erre jönnek a karikára vágott paradicsomszeletek, amelyeket szintén meg kell sózni egy kicsit. Majd egy sor mozarella karika jön és ismét padlizsán. A tetejére mozarella kerül amire a mandula és az olivabogyó másik felét kell szórni. Én le szoktam alufóliázni kb 20 percig kell sütni 180 fokon. Majd fóliát le és kicsit pirítani a sajtot ha kell.
Ha úgy csinálod, hogy csak a 2. padlizsán sorig rakod össze, 20 perc sütés alufólia alatt és utána rakod rá a mozarellát és vissza a sütőbe kb. 10 percre - vagy addig amíg megolvad a sajt - szebb lesz, mert akkor nem olvad el teljesen a sajt a tetetjén.
Az egészben van kb 1200 kcal
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: pierrot, 2007. okt. 6. 09:18
A mozarellával rakott padlizsán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.