Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Franciska zabpelyhes túrógombóca recept

Franciska zabpelyhes túrógombóca recept

Elkészítési idő 20 perc

A Franciska zabpelyhes túrógombóca hozzávalói:
25 dkg zsirszegény /lidl/túró
5 dkg zabpehely /én egy régi kávédarálóval
ledarálom lisztszerüvé/
1 db 2 dcl light joghurt
1 db tojás
1 tk kókuszolaj, zsemlemorzsa
3 tk nyirfacukor
pár csepp vanilia aroma tetszés szerint.


A Franciska zabpelyhes túrógombóca elkészítési módja:
A túrót a tojást a zabpelyhet a cukrot /1tk/ és a vanilia aromát összekerverem, 1 órát pihentetem, majd kis gombócokat formálok belőle és lobogó sós vizben kifőzöm.Közben a kókuszolajon megpiritom a morzsát. a kifőtt gombócokat megforgatom benne és lehet tálalni. A teteját nyirfacukros joghurttal locsolom meg.

Ebből a mennyiségből én 12 db kis gombócot formáltam és két részre osztottam
Nekem nagyon izlett.

WW pontértéke:12,5


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A franciska zabpelyhes túrógombóca elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook