Franciska zabpelyhes túrógombóca recept
20 perc
A Franciska zabpelyhes túrógombóca hozzávalói:
25 dkg zsirszegény /lidl/túró
5 dkg zabpehely /én egy régi kávédarálóval
ledarálom lisztszerüvé/
1 db 2 dcl light joghurt
1 db tojás
1 tk kókuszolaj, zsemlemorzsa
3 tk nyirfacukor
pár csepp vanilia aroma tetszés szerint.
A Franciska zabpelyhes túrógombóca elkészítési módja:
A túrót a tojást a zabpelyhet a cukrot /1tk/ és a vanilia aromát összekerverem, 1 órát pihentetem, majd kis gombócokat formálok belőle és lobogó sós vizben kifőzöm.Közben a kókuszolajon megpiritom a morzsát. a kifőtt gombócokat megforgatom benne és lehet tálalni. A teteját nyirfacukros joghurttal locsolom meg.
Ebből a mennyiségből én 12 db kis gombócot formáltam és két részre osztottam
Nekem nagyon izlett.
WW pontértéke:12,5
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: franciska49, 2013. febr. 23. 18:55
A franciska zabpelyhes túrógombóca elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.