Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Focaccia - olasz fűszeres lepény a la Tina recept

Focaccia - olasz fűszeres lepény a la Tina recept

Elkészítési idő 60 perc

A Focaccia - olasz fűszeres lepény a la Tina hozzávalói:
50 dkg kenyérliszt vagy finomliszt
3 dkg élesztő
3-4 dl langyos víz
pici só
0.5 dl olívaolaj
3-4 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vagy egy fél vöröshagyma
15-20 szem magozott zöld olívabogyó
friss fűszerek : bazsalikom, oregano, kakukkfű, rozmaring, petrezselyemzöld


A Focaccia - olasz fűszeres lepény a la Tina elkészítési módja:
A lisztet egyneműsítjük a langyos vízzel, az élesztővel, a sóval,az olajjal, a finomra vagy apróra vágott fűszerekkel, a finomra vágott hagymákkal és a karikára szeletelt olívabogyókkal. Meleg helyre eltesszük kelni, kb 15-20 percre, utána kettéosztjuk a tésztát, és egyenként kinyújtjuk 0.5-1 cm vastagra, olajozott tepsibe tesszük, tetejét is megkenjük olajjal és végül 180 fokon készre sütjük. Jó étvágyat!

Mellé lehet csinálni fűszeres paradicsommártást, fokhagymás tejfölt, vagy bármilyen mártást.
Isteni az illata is, nem csak az íze!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A focaccia - olasz fűszeres lepény a la tina elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook