Ananászos rakott csirke recept
Szénhidrátszegény
Az Ananászos rakott csirke hozzávalói:
2 db csirkemell ( kb. 1 kg)
1 doboz ananászkonzerv
0.2 dl tejföl
0.3 dl tejszín
Pici szerecsendió
Só
Vaj
Az Ananászos rakott csirke elkészítési módja:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, majd olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy mélyebb jénai tálat vajjal kikenünk, s belerakjuk a szeleteket. Mindegyik tetejére hintünk egy kis sót és őrölt szerecsendiót. Ezután belerakjuk a darabolt ananászt, majd ismét húst teszünk rá. Amíg van hozzávalónk, szépen sorban ugyanezt végigcsináljuk: szeletek, só, szerecsendió, ananász. Ezután az ananász levét, a tejfölt és a tejszínt egy mély tálban összekeverjük és az egészet a jénai tálba öntjük. Hogy még finomabb legyen, reszelhetünk sajtot a tetejére. Lefóliázzuk, és 25 percig, közepes lángon a sütőben megsütjük. Ha megsült, a fóliát levesszük róla, és még 10 percig a sütőben hagyjuk.
Rizzsel tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: virgo, 2007. szept. 6. 18:17
Az ananászos rakott csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.