Fokhagymás csirkemell kelbimbóval recept
A Fokhagymás csirkemell kelbimbóval hozzávalói:2 csirkemellfilé,
2-3 dl tej,
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál csombor (borsikafű),
só,
törött fehér bors,
2 evőkanál olaj;
a körethez :
60 dkg kelbimbó,
só.
A Fokhagymás csirkemell kelbimbóval elkészítési módja:
A csirkemelleket lapjában szeletekre vágom. A tejbe belekeverem a sót, a borsot, a csombort és a megtisztított, szétzúzott fokhagymát. A fűszeres tejet a felszeletelt csirkemellekre öntöm, majd legalább egy napig a hűtőszekrényben lefedve érlelem. A kelbimbót megmosom. Ha szükséges, a hervadt külső leveleket leszedem, a nagyokat kettévágom. Sütés előtt a tejből kiveszem a húst, lecsöpögtetem, megsózom, kissé nedvesen lisztben megmártom, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütöm. Közben tűzálló tálba terítem a kelbimbót, azt is gyengén megsózom, ezután a megsült csirkemell-szeleteket elhelyezem a tálban. A visszamaradt fűszeres tejet ráöntöm, megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel, majd a tálat lefedve 20-25 percre előmelegített, forró sütőbe tolom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 23. 19:13
A fokhagymás csirkemell kelbimbóval elkészítési módja és hozzávalói.