Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Minifánk rumos szilvával recept

Minifánk rumos szilvával recept

A Minifánk rumos szilvával hozzávalói:
A fánkhoz:

25 dkg liszt
5 dkg margarin
3 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
1,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 cl rum
fél citrom héja
csipetnyi só

A rumos szilvához:

50 dkg szilva
5 dkg vaj
2-3 dkg kristálycukor
3 cl rum


A Minifánk rumos szilvával elkészítési módja:
Az élesztőt tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojássárgáját, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és a felfutott élesztőt a rummal. Jól kidagasztjuk, és egy kilisztezett edénybe tesszük. Letakarva meleg helyen pihentetjük, amíg a kétszeresére nő a térfogata. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kisebb kiszúróval, pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Bő olajban, közepes lángon kisütjük. A vajat felolvasztjuk, kevés cukrot hevítünk benne, majd a kimagozott, szeletekre vágott szilvát átforgatjuk, végül rummal lelocsoljuk, és a frissen sült fánkokkal tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A minifánk rumos szilvával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook