Minifánk rumos szilvával recept
A Minifánk rumos szilvával hozzávalói:A fánkhoz:
25 dkg liszt
5 dkg margarin
3 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
1,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 cl rum
fél citrom héja
csipetnyi só
A rumos szilvához:
50 dkg szilva
5 dkg vaj
2-3 dkg kristálycukor
3 cl rum
A Minifánk rumos szilvával elkészítési módja:
Az élesztőt tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojássárgáját, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és a felfutott élesztőt a rummal. Jól kidagasztjuk, és egy kilisztezett edénybe tesszük. Letakarva meleg helyen pihentetjük, amíg a kétszeresére nő a térfogata. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kisebb kiszúróval, pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Bő olajban, közepes lángon kisütjük. A vajat felolvasztjuk, kevés cukrot hevítünk benne, majd a kimagozott, szeletekre vágott szilvát átforgatjuk, végül rummal lelocsoljuk, és a frissen sült fánkokkal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 18. 10:22
A minifánk rumos szilvával elkészítési módja és hozzávalói.