Rakott sárgadinnye recept
A Rakott sárgadinnye hozzávalói:1 kg sárga bélű sárgadinnye,
10 dkg akácméz,
10 dkg darált dió,
2 dl tejszín,
1 evőkanál porcukor,
kevés rum
A Rakott sárgadinnye elkészítési módja:
A dinnyét félbevágjuk, kikanalazzuk a magjait, és levágjuk a héját. A húsát felkockázzuk. Egyharmadát mély üvegtál aljára terítjük, meglocsoljuk akácmézzel, és megszórjuk darált dióval. Erre ismét dinnyekockákat rakunk, ugyanúgy mézet csurgatunk rá, és diót hintjük a tetejére. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést dinnyével fejezzük be. Ha nem elég zamatos a dinnye, kicsit feljavíthatjuk, ha kevés rumot is öntünk a rétegek közé. A tálat folpackkal légmentesen lezárjuk, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a rakott sárgadinnyét édes tejszínhabbal díszítjük. Nyári forróságban isteni, hűsítő csemege.
Aki nem szereti a tejszínhabot, tegyen a dinnyekockák tetejére joghurtot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 19. 10:25
A rakott sárgadinnye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.