Müzlis patkó recept

A Müzlis patkó hozzávalói:
25 dkg müzli,
6 dkg mazsola,
6 dkg darált dió,
10 dkg meggylekvár,
15 dkg margarin,
25 dkg liszt,
fél dl tej,
fél dkg élesztő,
kevés porcukor,
só,
a kenéshez 1 tojás


A Müzlis patkó elkészítési módja:
A langyos helyen átszitált lisztbe belemorzsoljuk a margarint, a csipet sót. Az élesztőt megfuttatjuk kevés cukorral, langyos tejjel, és amikor felfut, a liszthez tesszük. A hozzávalókat eldolgozzuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, és cipót gyúrunk belőle. Akkor jó, amikor a tészta már nem tapad a gyúródeszkához. A tésztát 15 percig pihentetjük, majd a kis darabokból ovális alakokat nyújtunk. Elkészítjük a tölteléket. A müzlit összekeverjük a lekvárral, a darált dióval és a leforrázott mazsolával. A tészták közepére kanálnyi tölteléket rakunk. Felgöngyöljük, és kifli formára hajlítva tepsibe helyezzük. A süteményeket felvert tojással megkenjük, megvárjuk, amíg megszáradnak, majd újra kenjük a tetejüket, és 180º C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.

A tölteléket kedvünk szerint változtathatjuk, tehetünk bele aszalt gyümölcsöt, gesztenyét, gyümölcsös müzlit.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A müzlis patkó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook