Müzlis patkó recept
A Müzlis patkó hozzávalói:25 dkg müzli,
6 dkg mazsola,
6 dkg darált dió,
10 dkg meggylekvár,
15 dkg margarin,
25 dkg liszt,
fél dl tej,
fél dkg élesztő,
kevés porcukor,
só,
a kenéshez 1 tojás
A Müzlis patkó elkészítési módja:
A langyos helyen átszitált lisztbe belemorzsoljuk a margarint, a csipet sót. Az élesztőt megfuttatjuk kevés cukorral, langyos tejjel, és amikor felfut, a liszthez tesszük. A hozzávalókat eldolgozzuk, hogy jól formázható masszát kapjunk, és cipót gyúrunk belőle. Akkor jó, amikor a tészta már nem tapad a gyúródeszkához. A tésztát 15 percig pihentetjük, majd a kis darabokból ovális alakokat nyújtunk. Elkészítjük a tölteléket. A müzlit összekeverjük a lekvárral, a darált dióval és a leforrázott mazsolával. A tészták közepére kanálnyi tölteléket rakunk. Felgöngyöljük, és kifli formára hajlítva tepsibe helyezzük. A süteményeket felvert tojással megkenjük, megvárjuk, amíg megszáradnak, majd újra kenjük a tetejüket, és 180º C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
A tölteléket kedvünk szerint változtathatjuk, tehetünk bele aszalt gyümölcsöt, gesztenyét, gyümölcsös müzlit.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 22. 10:55
A müzlis patkó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.