Szezámmagos kocka recept
A Szezámmagos kocka hozzávalói:35 dkg cukor,
25 dkg akácméz,
25 dkg szezámmag,
6 dl szénsavmentes ásványvíz
A Szezámmagos kocka elkészítési módja:
A tepsit vagy sütőlemezt sütőpapírral körbe kibéleljük. Az akácmézet (másfajta virágméz is lehet), a cukrot és a vizet lábosba tesszük, és felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg gyöngyözni nem kezd. Ügyeljünk arra, hogy közben nem szabad megkeverni. Akkor jó a szirup, amikor teljesen besűrűsödik, és ha hideg vizet cseppentünk rá, megkeményedik. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a szezámmagot. A keveréket tepsibe öntjük, majd negyed óráig állni hagyjuk. Amikor már langyosra hűlt, éles késsel bejelöljük a kockákat. Továbbra is hagyjuk a tepsiben kihűlni, és amikor már teljesen kihűlt, a jelölés mentén törjük darabokra.
Szezámmag helyett készíthetjük más olajos magvakkal is, durvára tört dióval, mogyoróval, pisztáciával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 25. 07:15
A szezámmagos kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.