Gyümis palacsintakosárka recept
35 perc
A Gyümis palacsintakosárka hozzávalói:
12 PALACSINTA
-5-8 DL TERMÉSZETES (LEHETŐLEG SZÉNSAVMENTES) ÁSVÁNYVÍZ
-5 DKG KEFÍR, VAGY TÚRÓ
-5-10 DKG LISZT
-1/2 CSIPETNYI SÓ
-1 DB TOJÁS
A Gyümis palacsintakosárka elkészítési módja:
Egy tálban a hozzávalókat turmixgéppel összeturmixoljuk, majd mint a hagyományos palacsintát kisütjük. Mikor ez megvan gyümölcsel megtölthetjük, és kis kosárkát alakíthatunk belőle. A tetejére egy szem epret, cseresznyét, vagy egy darabka gyümölcsöt tehetünk, és a mikrohullámú sütőbe egy körre betehetjük. várjuk meg, míg olyan hőmérsékletű nem lesz, hogy betehessük a hűtőbe, mikor lehűlt porcukorral beszórjuk a tetejét. Jó, étvágyat!!
A gyümölcsöt egy kis citromlével, ha leöntjük,
tovább is eláll.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Kolen, 2006. nov. 19. 16:50
A gyümis palacsintakosárka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.