Estreházy Urak krumli gulyása recept
Az Estreházy Urak krumli gulyása hozzávalói:Fél kgr sertéshus,/husos karajcsontbol finomabb/Ha gazdag egytálételt szeretnél
Egy kgr krumpli,
egy fej vöröshagyma,
kevés olaj,só
pirospaprika,
2 db babérlevél,
2 gerezd fokhagyma,
1 db pörköltszaft kocka
Az Estreházy Urak krumli gulyása elkészítési módja:
A kevés olajban üvegesre piritjuk a felapritott vöröshagymát rászorjuk a pirospaprikát,a felapritott sertés hust,a pörköltszaftkockát ,babérlevelet, reszelt fokhagymát,sót majd átforraljuk és felöntjük kb 3 lt vizzel.Lassan főzzük amikor már majdnem megfőtt akkor tesszük bele a felapritott krumplit és készre főzzük.Töröttborssal és erős pirosarannyal is és vegetéval is izesithetjük .
Ne tegyél bele sárgarépát és zöldséget mert nem zöldséges krumplilevest főzöl hanem igazi jó izü gulyást tészta nélkül finom puha kennyérrel.Ha gazdag egytálétel szeretnél a családodnak akkot l tejfölt kikeversz 2 kanál liszttel kb 1 dl vizzel felhigitod és ezzel behabarod a levest.Nagyon finom laktató ételt kapsz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: yrisz, 2010. jan. 6. 13:15
Az estreházy urak krumli gulyása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.