Édes musttal megőrjített csirkecombok recept
Az Édes musttal megőrjített csirkecombok hozzávalói:4 db csirkecomb,
olívaolaj,
só,
1 db póréhagyma,
4 db lilahagyma,
4 db vöröshagyma,
őrölt bors,
2 dl must.
Az Édes musttal megőrjített csirkecombok elkészítési módja:
A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk, vékonyan megborsozzuk. Meglocsoljuk étolajjal, és 160-180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük – közben szorgalmasan locsolgatjuk a musttal. Sütés közben a csirke is ereszt egy kis levet, így a musttal együtt nagyon finom pecsenyelét produkálnak majd. Közben a vörös- és a lilahagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A pórét hosszában kettévágjuk, felszeleteljük, ügyelve arra, hogy nagyjából egyforma darabokat kapjunk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a háromféle hagymát. Megsózzuk, megvárjuk, míg levet enged, majd hozzáöntjük a csirkesütés közben keletkezett pecsenyelét is. Ezzel éppen csak összeforraljuk, és már kész is a pikáns köret. A musttól a hagyma picit megédesedik, veszít intenzív ízéből és illatából.
Nagyétkűeknek pirított burgonyát is kínálhatunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 27. 10:38
Az Édes musttal megőrjített csirkecombok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.