Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Édes musttal megőrjített csirkecombok recept

Édes musttal megőrjített csirkecombok recept

Az Édes musttal megőrjített csirkecombok hozzávalói:
4 db csirkecomb,
olívaolaj,
só,
1 db póréhagyma,
4 db lilahagyma,
4 db vöröshagyma,
őrölt bors,
2 dl must.


Az Édes musttal megőrjített csirkecombok elkészítési módja:
A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk, vékonyan megborsozzuk. Meglocsoljuk étolajjal, és 160-180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük – közben szorgalmasan locsolgatjuk a musttal. Sütés közben a csirke is ereszt egy kis levet, így a musttal együtt nagyon finom pecsenyelét produkálnak majd. Közben a vörös- és a lilahagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A pórét hosszában kettévágjuk, felszeleteljük, ügyelve arra, hogy nagyjából egyforma darabokat kapjunk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a háromféle hagymát. Megsózzuk, megvárjuk, míg levet enged, majd hozzáöntjük a csirkesütés közben keletkezett pecsenyelét is. Ezzel éppen csak összeforraljuk, és már kész is a pikáns köret. A musttól a hagyma picit megédesedik, veszít intenzív ízéből és illatából.

Nagyétkűeknek pirított burgonyát is kínálhatunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Édes musttal megőrjített csirkecombok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook