Zöld leves recept

1 csokor lestyánzöld (vegetának is nevezik)
4 evőkanál étolaj
1 evőkanál finomliszt v. étkezési keményítő
2 db erő- v. húsleveskocka
1 késhegynyi őrölt bors
2,5 dl tejszín
só
Levesbetét: levesgyöngy v. pirított kenyérkocka
A Zöld leves elkészítési módja:
A lestyánzöldet jól megmosva darabokra vágjuk, forró olajon megdinszteljük. Felengedjük 1 liter vízzel, s hozzáadva a leveskockát, őrölt borsot, - megfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a liszttel v. étkezési keményítővel leturmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, passzírozzuk, - újraforraljuk, ízlés szerint sózzuk. A tejszínt leveses tálba öntjük és rátálaljuk a forró levest. A levesbetétet külön tálkában adjuk mellé.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. nov. 4. 17:28
A zöld leves elkészítési módja és hozzávalói.