Káposztás halleves recept
A Káposztás halleves hozzávalói:2,5 kg ponty,
60 dkg savanyú káposzta,
1 fej vöröshagyma,
3 dl káposztalé,
1 teáskanál só,
1 db tojás,
10 dkg finomliszt,
2 teáskanál pirospaprika,
1 evőkanál finomliszt,
2 evőkanál étolaj.
A Káposztás halleves elkészítési módja:
A ponty nemesebb részéből 4 szeletet félreteszek rántani, a többi részét feldarabolom, besózom. Az apróra vágott káposztát és vöröshagymát 2,5 liter vízben és a káposztalében (ha nincs, jó az ecetes paprika leve is) majdnem puhára főzöm. Belerakom a besózott halat, elkészítem a rántást, és azt is belekeverem. Egy tojásból csipetkét készítek, a végén belefőzöm a levesbe, és ha kell, egy kis citromlével savanyítom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 26. 21:36
A káposztás halleves elkészítési módja és hozzávalói.