Falusi töltött zsemle recept
A Falusi töltött zsemle hozzávalói:1 evőkanál étolaj,
1 csokor petrezselyem zöld,
őrölt bors,
1 mokkáskanál ételízesítő,
5 dkg sajt,
1 dl tejföl,
só,
1 gerezd fokhagyma,
1 db tojás,
4 db főtt tojás,
6 szelet baconszalonna,
40 dkg sonka,
6 db zsemle.
A Falusi töltött zsemle elkészítési módja:
A zsemlék tetejét vékonyan levágom, mint egy kalapot. A belsejüket kiskanállal kiveszem. Előkészítem a tölteléket: a sonkát apró kockákra vágom, a főtt tojást szintén, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát is. Sóval, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezem, majd a tölteléket egy kis olajon megsütöm. Amikor már kihűlt, hozzáadom a nyers tojást, és kiskanállal a zsemlékbe halmozom. A tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszek, minden zsemlét egy-egy szelet szalonnával körbetekerek. Előmelegített sütőben 5-6 perc alatt készre sütöm.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 24. 21:26
A falusi töltött zsemle elkészítési módja és hozzávalói.