Heves jeges recept
A Heves jeges hozzávalói:kevés finomliszt,
1 db citrom,
55 dkg darált dió,
1 csomag vaníliás cukor,
6 db tojásfehérje,
55 dkg porcukor.
A Heves jeges elkészítési módja:
A porcukrot addig keverem a tojásfehérjével meg a vaníliás cukorral, amíg megkeményedik. Ekkor két részre osztom. Egyik felébe belekeverem a darált diót, majd lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. A másik feléhez fél citrom levét keverem, majd a krémet a kinyújtott diós lapra kenem. A süteményt kis kockákra vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom. Közepesen meleg sütőben lassan megszárítom, vigyázva, hogy ne piruljon meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 21. 21:22
A heves jeges elkészítési módja és hozzávalói.