Heves jeges recept

A Heves jeges hozzávalói:
kevés finomliszt,
1 db citrom,
55 dkg darált dió,
1 csomag vaníliás cukor,
6 db tojásfehérje,
55 dkg porcukor.


A Heves jeges elkészítési módja:
A porcukrot addig keverem a tojásfehérjével meg a vaníliás cukorral, amíg megkeményedik. Ekkor két részre osztom. Egyik felébe belekeverem a darált diót, majd lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. A másik feléhez fél citrom levét keverem, majd a krémet a kinyújtott diós lapra kenem. A süteményt kis kockákra vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom. Közepesen meleg sütőben lassan megszárítom, vigyázva, hogy ne piruljon meg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A heves jeges elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook