Öreganyám levese recept
Az Öreganyám levese hozzávalói:1 egész csirke,
1 fej vöröshagyma,
1 db tölteni való paprika,
1 db paradicsom,
3 szelet zeller,
2 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
15 dkg sertészsír,
1 kávéskanál pirospaprika,
2 evőkanál finomliszt,
3 dl tejföl,
só,
őrölt bors.
Az Öreganyám levese elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket és az apróra vágott csirkehúst. Víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha már zsírjára pirult, rászórjuk a lisztet meg a pirospaprikát. Hirtelen átforgatjuk, majd rátesszük a kevés vízzel csomómentesre elkevert tejfölt. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és jól kiforraljuk. Ezután galuskát szaggatunk bele, és készre főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 20. 21:21
Az Öreganyám levese elkészítési módja és hozzávalói.