Nizzai cukkini recept
A Nizzai cukkini hozzávalói:½ kg zsenge zukkini,
30 dkg új burgonya,
4 kis fej vörös hagyma,
½ kg paradicsom,
10 dkg reszelt sajt,
3 evőkanál olíva olaj,
Só,
Bors.
A Nizzai cukkini elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. A cukkinit is felkarikázzuk, egy tálban enyhén besózzuk, hogy egy kis levet eresszen. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Az aljára felkarikázzuk a krumplit. Megsózzuk, majd erre jön a hagyma, rá a cukkini, majd a tetejére a paradicsom felkarikázva. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk 1-2 evőkanál olíva olajjal. Fóliával lefedjük, 180 fokos ütőbe dugjuk, és kb. fél órát sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe. A hőfokot emeljük 200-220 fokra, hogy a lé párologjon, a sajt pedig szép aranyos süljön a tetején.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 19. 21:20
A nizzai cukkini elkészítési módja és hozzávalói.