Rizses gomba bácskai módra recept
A Rizses gomba bácskai módra hozzávalói:20 dkg rizs,
40 dkg gomba,
étolaj,
őrölt bors,
só,
1 db paradicsom,
1 csokor kapor,
1 kávéskanál pirospaprika,
2 db paradicsompüré,
5 db zöldpaprika,
1 db vöröshagyma.
A Rizses gomba bácskai módra elkészítési módja:
Először megpároljuk a rizst. Amíg fő, a felaprított hagymát olajon üvegesre dinszteljük. A paprikát csíkokra vágjuk, majd a hagymához adva fedő alatt pároljuk tovább. Amikor megpuhult, beletesszük a négyfelé vágott paradicsomokat. Addig főzzük, amíg a paradicsom szétesik, majd fedő nélkül zsírjára sütjük. Ezután folyóvíz alatt megmossuk a gombát, és kisebb kockákra vágjuk. Amikor a zöldség zsírjára sült, belerakjuk a gombát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. Ráöntünk 1 dl vizet, és jól összekeverve fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor a párolt rizshez adjuk, villával alaposan összekeverjük, és alacsony lángon, fedő nélkül főzzük még egy keveset, vigyázva arra, hogy maradjon az ételnek leve.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 15. 21:10
A rizses gomba bácskai módra elkészítési módja és hozzávalói.