Betyárkrumpli recept
A Betyárkrumpli hozzávalói:1 kg burgonya,
50 dkg vöröshagyma,
őrölt bors,
só,
50 dkg füstölt sonka,
50 dkg füstölt kolbász,
30 dkg füstölt szalonna,
ízlés szerint ételízesítő.
A Betyárkrumpli elkészítési módja:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és bevagdaljuk, kakastaréjt készítve belőle. Az így elkészített darabokat a tepsi aljára rendezzük. Befedjük a már megtisztított vöröshagymákból szeletelt karikákkal, majd erre helyezzük a meghámozott és felkarikázott nyers burgonya harmadát. A burgonyasort ízlés szerint fűszerezzük, ezután a kolbászkarikákkal befedjük. Fölé hagymakarikákat sorakoztatunk, majd ismét a burgonyakarikák következnek. Fűszerezünk, ezután a feldarabolt füstölt oldalas vagy a vékony szeletekre vágott füstölt sonka következik, majd a hagymakarikák, és végül a burgonya, amit természetesen megfűszerezünk. Az így előkészített ételt beborítjuk alufóliával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1-1,5 óráig sütjük. A végén levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a tetején lévő burgonya egy kis színt kap. Ha megpirult, akkor tálalhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 12. 21:07
A betyárkrumpli elkészítési módja és hozzávalói.