Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás-májas szalonnával töltött karaj recept

Almás-májas szalonnával töltött karaj recept

Az Almás-májas szalonnával töltött karaj hozzávalói:
20 dkg csirkemáj,
8 szelet sertéskaraj,
só,
10 dkg vaj,
10 dkg baconszalonna,
1 dl fehérbor,
2 dl tejszín,
20 dkg sütőtök,
2 db alma.


Az Almás-májas szalonnával töltött karaj elkészítési módja:
A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a megmosott, kockákra vágott csirkemájat, és a meghámozott, ugyancsak kockákra vágott almát. A tölteléket ízlés szerint megsózzuk, azután a karajszeletekre halmozzuk. A húst félbehajtjuk, hústűvel megtűzzük. A vajat egy lábasban felmelegítjük, beletesszük a meghámozott, lereszelt sütőtököt, és egy kicsit megpirítjuk. Felengedjük a fehérborral meg a tejszínnel, majd beletesszük a hústekercseket. Fedő alatt 30-40 perc alatt megpároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Tálalás előtt a hústekercseket ferdén kettévágjuk – hogy megmutassuk az ínycsiklandó tölteléket –, és a sütőtökös mártással együtt kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás-májas szalonnával töltött karaj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook