Birkahúsos kukoricakása recept
A Birkahúsos kukoricakása hozzávalói:60 dkg báránycomb,
só,
őrölt bors,
10 dkg kukoricadara,
2 evőkanál pirospaprika,
3 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál zsír,
babérlevél,
2 evőkanál ecet.
A Birkahúsos kukoricakása elkészítési módja:
Ecetes, babérleveles vízzel leforrázzuk a faggyúmentes, kockára vágott birkahúst, majd leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megdinszteljük, majd rátesszük a leforrázott húst és átpirítjuk. Ezután pirospaprikát, zúzott fokhagymát teszünk rá, fűszerezzük sóval, borssal. Mindig kevés vizet rálöttyintve megfőzzük. Mielőtt teljesen felpuhulna a hús, beletesszük a kukoricadarát, és lassú parázs felett kevergetve készre főzzük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 27. 21:40
A birkahúsos kukoricakása elkészítési módja és hozzávalói.