Fűszeres, paradicsomos bélszín recept
A Fűszeres, paradicsomos bélszín hozzávalói:4 szelet marhabélszín,
4 chilipaprika,
5 paradicsom,
1 csomag zöldhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
6-8 evőkanál olívaolaj,
4 evőkanál vaj,
2 teáskanál piros bors,
frissen őrölt fekete bors,
só,
10 bazsalikomlevél
A Fűszeres, paradicsomos bélszín elkészítési módja:
A bazsalikomot megmossuk, a nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla, lecsipkedjük a levelét, és csíkokra vágjuk. A paradicsomot keresztben bekarcoljuk, és egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni, majd kockákra vágjuk. A megtisztított, áttört fokhagymát a paradicsomhoz adjuk, belekeverjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a csíkokra vágott bazsalikommal. A zöldhagymát megtisztítjuk, a szárát levágjuk, megmossuk, és hosszában félbevágjuk. A megtisztított chili paprikát felkarikázzuk. A húst folyó víz alatt leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet, és 3 evőkanál felhevített vajon mind a két oldalát 5 perc alatt megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, és letakarjuk alufóliával. A maradék vajat a pecsenyeléhez adjuk, felforrósítjuk, és megpároljuk benne a zöldhagymát, és a karikára vágott chilit. Hozzáadjuk a piros borsot. A húst tányérra tesszük, mellé öntjük a paradicsomos mártást, rátesszük a zöldhagymás keveréket, meglocsoljuk pecsenyelével, és máris tálalhatjuk.
A serpenyőben, hirtelen sütött húsoknál fontos, hogy a hús szoba-hőmérsékletű legyen, a nedvességet pedig sütés előtt konyhai papírkendővel le kell itatni a felületükről.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 23. 08:54
A fűszeres, paradicsomos bélszín elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.