Főtt marhafartő meggymártással recept
A Főtt marhafartő meggymártással hozzávalói:1 kg marhafartő,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
1 gerezd zellergumó,
1 karalábé,
1 fej vöröshagyma,
néhány szem egész fekete bors,
só
a mártáshoz:
50 dkg meggy,
2 dl tejföl,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál liszt,
1 citrom,
néhány darab szegfűszeg,
csipetnyi fahéj,
só
A Főtt marhafartő meggymártással elkészítési módja:
A marhafartőt megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, karalábét, és a vöröshagymát. Megsózzuk, szemes egész borssal fűszerezzük. Takaréklángon puhára főzzük. Amíg a hús megpuhul, elkészítjük a meggymártást: a meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés vízben feltesszük főni. Teszünk bele szegfűszeget, fahéjat, cukrot és egy csipet sót. Amikor a meggy megfőtt, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, és habverő segítségével simára keverjük. Hozzáöntjük a vörösbort, és kiforraljuk. Botmixerrel pépesre turmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és egyet forralunk rajta. Az időközben megfőtt marhahúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tányérra tesszük, bevonjuk meggymártással, és főtt burgonyát kínálunk mellé.
Ha valaki nem szereti a tejszínt, készítsen a húshoz fahéjas meggyragut. Kevés vajon átforgatjuk a kimagozott meggyet, kevés cukorral, őrölt fahéjjal ízesítjük, szűrt citromlevet, néhány csepp meggylikőrt keverünk bele.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 25. 09:33
A főtt marhafartő meggymártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.