Borjúpecsenye tökraguval recept
A Borjúpecsenye tökraguval hozzávalói:2 borjú szűz
só
bors
3 evőkanál mustár
1 ág kakukkfű
A tökraguhoz:
70 dkg sütőtök
2 szem szegfűszeg
1 dkg gyömbér
2 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 dl húsleves
kakukkfű
rozmaring
A Borjúpecsenye tökraguval elkészítési módja:
A mustárba belekeverjük a sót, borsot, kakukkfüvet és az olajat, majd a megtisztított, előkészített borjúhúst egyenletesen bekenjük ezzel a páccal. Hűtőben legalább 2 órát érleljük, hogy az ízek átjárják a húst. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A sütőtök kockákat húslevesben föltesszük főni, a főzőlevébe kakukkfű és rozmaring ágat, valamint szegfűszeget teszünk. Ha félpuhára főtt, leszűrjük, és a vajban, a mézet és a gyömbért is hozzákeverve készre pároljuk. A húst egészben hagyva kevés olajban, roston rózsaszínűre sütjük. A tálalásnál szeleteljük fel, és a forró tökraguval tálaljuk, saját zsírjával fényezve.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 26. 09:35
A borjúpecsenye tökraguval elkészítési módja és hozzávalói.