Vajas tésztában sült szűzpecsenye recept
A Vajas tésztában sült szűzpecsenye hozzávalói:1 csomag vajas tészta
2 tojás sárgája
70 dkg sertés szűz
20 dkg gomba
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
só
bors
2 evőkanál liszt
2 tojás
petrezselyem
oregánó
A Vajas tésztában sült szűzpecsenye elkészítési módja:
A gombát és a sárgarépát finomra aprítjuk. Az olajon finomra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a sárgarépát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet és oregánót teszünk hozzá. Liszttel megszórjuk, elkeverjük, levesszük a tűzről, és amikor kihűlt, hozzádolgozzuk a tojásokat, majd együtt kihűtjük. A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészben hagyva roston elősütjük, hogy kérget kapjon. Az elősütés után hűlni félretesszük. A kihűlt húst egyenletesen bevonjuk a gombás péppel, majd téglalap alakú, fél centiméter vastagságú vajastésztával burkoljuk, és tojás sárgájával lekenjük. Előmelegített sütőbe téve tűzálló tálban 170 ºC-on készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 3. 16:16
A vajas tésztában sült szűzpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.